Иван Ников е представител на община Поморие в листата с кандидат-депутати на ГЕРБ - СДС

Иван Ников е представител на община Поморие в листата с кандидат-депутати на ГЕРБ - СДС

„Хората са обезверени и са негативно настроени. Смятат, че политиката е нещо лошо, а това не е така. Но след седми поред избори, е трудно да повярват отново. А е важно на 27-ми октомври да отидат и да гласуват. Важно е“, категоричен е Иван Ников – кандидат за народен представител от листата на коалиция „ГЕРБ – СДС“ във Втори Многомандатен избирателен район Бургас. Въпреки че е поставен под №13, в това няма нищо фатално, напротив. Това е второто участие на Иван Ников в листата на коалицията за парламентарните избори. Сега той по-уверено и категорично представя проблемите на своята община Поморие, чийто представител.

Млад, нахъсан, трудолюбив и амбициозен. Такъв е кандидат-депутатът, роден в градчето, разположено на 20 километра от Бургас. Възпитаник на Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“, той продължава образованието си с ориентир IT сектора. Много бързо разбира, че не иска работа пред компютъра и се насочва към агрономството. Пандемията си оказва влияние и той започва да проучва различни варианти, за да се занимава със земеделие. Първоначално опитва с отглеждането  на шафран. Екзотичната подправка е търсена в кулинарията, във фармацията и парфюмерията. Успява да изкара около 20 грама шафран от 150 квадрата, които насажда. Тогава разбира, че не е лесно, но се изискват много по-големи площи, повече усилия и ресурс и се насочва към земеделието. Така от близо четири години се занимава с отглеждането на зеленчуци.

„Като млад предприемач първо се сблъсках с институциите. Разхождаха ме от Областна дирекция „Земеделие“ и фонд „Земеделие“ за какви ли не документи. Трябва на национално ниво да се направят промени, да се обновят сайтовете на институциите, да се облекчи режима за документи, които са необходими за регистрация. Нещо, което можеше да свърша за час, ми отне близо ден, заради неуредици“, обяснява Иван Ников. Затова и е решил да се занимава с политика, за да помага на другите млади, решили да се посветят на земеделие и зеленчукопроизводството с вече натрупания опит. Според него трябва да се стимулират от държавата младите, които искат да инвестират в този бранш.

„В това време без правителство и политическа нестабилност няма към кого да се обърнеш за подкрепа. Затова ни е нужна сигурност в управлението и работещи институции“, категоричен е Иван Ников.

Младият помориец се среща със свои сграждани, за да ги мотивира да отидат до урните тази неделя и да гласуват. „Може да подкрепят и друга партия, но да гласуват. Това е изключително важно“, убеден е кандидат-депутатът.

„След тези избори в парламента вероятно ще влязат между 7 и 9 формации. Всичко зависи от избирателната активност. Но е много важно да се сформира правителство, защото вече две години ситуацията е несигурна и европейските институции не ни обръщат нужното внимание“, смята Иван Ников.

За младият предприемач, освен проблемите в сектора, в който работи, са важни и тези, свързани с родното му Поморие. „Заради липсата на редовно правителство, проектите, които са важни за общините, не се изпълняват поради липса на средства. А за Ахелой е много важно да бъде направено брегоукрепването. Поморие има нужда от автогара и нова спортна зала с басейн, където да тренират децата. Това са само част от важните проекти за общината и които ме мотивират да участвам в тази кампания“, допълва Иван Ников.

Той се явява под №13 в листата с кандидати за народни представители на коалиция „ГЕРБ – СДС“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!