Иван Урумов поставя "Предградие" в Бургас четвъртата премиера от началото на новия театрален сезон в Бургас.

 

 

Осем млади артисти създават този спектакъл - Асен Лозанов, Тони Минасян, Стефан Иванов, Йоанна Темелкова, Полин Лалова, Иван Григоров, Невена Цанева Николай Стоименов. За актьора от сливенския театър Стефан Иванов това е първи гастрол в Бургас. Половината от актьорите са учили занаята при Иван Урумов в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". "По време на представлението героите отговарят на въпросите "Къде се намираме?", "Къде отиваме?", "Кое е нашето място?". Актьорите влязоха в пиесата като личности. Те наистина преживяват това, което се случва на сцената", каза Иван Урумов.

"Предградие" от Ерик Богосян е писана преди 15 години. До голяма степен пиесата е автобиографична. "Животът на героите ми е сбор от истории, версии на моята също толкова объркана история", пише авторът.

Премиерата на "Предградие" е на 11 ноември от 19.00 часа в "Адриана Будевска".

От понеделник (15 ноември) започват репетиции на новия спектакъл "Облак Рай" от Георги Николаев с участието на Иван Бърнев, Фахрадин Фахрадинов и Яна Маринова.

От Нова година започва ремонтът на сградата на "Адриана Будевска". Средствата в размер на 1 300 000 лева са осигурени от Министерството на културата. Ведомството на Вежди Рашидов избира и фирма изпълнител на проекта. За реконструкцията са кандидатствали 13 фирми. Офертите ще бъдат отворени другата седмица, когато ще стане ясно коя ще е фирмата изпълнител.