Marinka

Marinka

Избират фирма да строи градината в Маринка

Тя трябва да е готова до септември 2015 година и на първия учебен ден в градината да влязат 60 деца. Тя ще бъде филиал на сега съществуващото ЦДГ "Ракета" в село Твърдица. Това обеща заместник-кметът по образование в община Бургас Йорданка Ананиева по време на общественото обсъждане на бюджета за следващата година. "Сред приоритетите, освен градината, са и довършване на канализацията на Маринка. Има избрана фирма изпълнител, която е в готовност да започне работа веднага. Успоредно с това се финализира проектът за пречиствателната станция", каза кметът на община Бургас Димитър Николов.

В момента тече ремонт на преливника на язовира край село Маринка. Впоследствие ще бъде укрепена и язовирната стена. Преди броени дни е подписан договор за отдаване под наем на язовира. Всички дерета и реката са почистени. Направена е организация дървесината да се раздава за отопление на хора с увреждания и възрастни хора.

След приключване на проекта за канализация, в селото поетапно ще започне полагане на нов асфалт, изграждане на тротоари и бордюри.
На срещата присъстваха още общински съветници, Чанка Коралска, директор на дирекция "Строителство" към община Бургас, Веселин Василев - директор на дирекция "УКОРС", Лъчезар Колев - кмет на село Маринка.