Komisii

Komisii

Избраха зам.-председатели и шефове на комисии в ОбС Варна

, Снежана Донева - "Синя Варна утре", Владимир Тонев - "Християн-патриотичен съюз", Иван Портних – ГЕРБ и Борислав Гуцанов – БСП.

Местните депутати одобриха и председателите и състава на постоянните и временни комисии, които ще работят към ОбС-Варна. Най-важната комисия "Финанси и бюджет" отново оглави съветникът от ДПС Янко Станев, който бе неин председател и през предходния мандат. Шеф на комисията по здравеопазване стана проф. Анелия Клисарова от БСП, по "Архитектура" - Таня Парушева от "Нашият град", "Благоустройство и комунални дейности" - Ради Радев от "Свободен избор", "Обществен ред и сигурност" - Станислав Темелков от "Атака" и "Младежки дейности и спорт" - Костадин Костадинов от "Варна утре".
Останалите седем постоянни комисии бяха оглавени от общински съветници от ГЕРБ. Валентина Софрониева поема комисията по "Собственост и стопанство", Иван Портних - "Търговия и туризъм", Иван Луков - "Транспорт". Председател на комисията по "Наука и образование" стана Славчо Славов, "Европейски въпроси и международно сътрудничество" - Николай Георгиев, Правната комисия – Юлиана Боева и "Култура" - Даниела Димова.
Четири временни комисии ще работят към местния парламент. За председател на комисията "Опазване и възпроизводство на околната среда" бе избран Николай Пашов /ГЕРБ/. "Борба с корупцията и корупционните практики" - Петър Липчев, /"Промяна за Варна"/, "Структури и общинска администрация" - Снежана Донева / "Варна утре"/ и "Проработване на проект за правилник на ОбС" - Аврам Тодоров /БСП/.
Четири комисии функционират по закон към Общински съвет и техните заседания са закрити. Това са комисията "Предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси", оглавена от Николай Недков от "Синята коалиция", комисията "Приватизация и следприватизационен контрол", чийто председател става шефът на общинската дирекция по собственост Теодора Трендафилова и комисията "Уреждане на жилищните въпроси на граждани с многогодишни спестовни влогове" – с председател Донка Недялкова също от администрацията. Шеф на наблюдателната комисия пък стана Димитър Чутурков от БСП. 
Както и в предния мандат най-голям интерес от страна на съветниците имаше към постоянната комисия по "Собственост и стопанство", в която участват 29 души. Само трима местни депутати заявиха участие в комисията по "Обществен ред и сигурност".

От временните комисии рекорд постави комисията по структури и общинска администрация, в която ще участва почти две трети от целия Общински съвет, а именно 33-ма съветника. Най-малобройна е временната комисия по "Предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси", в която влизат четирима души - председателят Николай Недков и трите съветнички от "Либерален алианс".

Днес+