Използват "Дом майка и дете" да събират дарения , възрастна жена се е представила за упълномощено от ДМСГД – Бургас лице, което да събира дарения от врата на врата.

 

При опита за измама, жената е позвънила в институцията, за да получи потвърждение, че разиграванията пред нея сценарий е истина, преди да дари определена от нея сума в полза на Дома за деца.

Мнимата събирачка на средства е представяла договор за дарение, подписан между дарител и ДМСГД – Бургас "Вяра, Надежда и Любов", какъвто се издава на всеки един от дарителите на институцията. Подобен документ няма стойност на пълномощно свидетелство, за извършването на каквато и да е посредническа дейност между лечебното заведение и трети лица.

Ръководството на лечебното заведение се разграничава крайно от случилото се и напомня, че никога не е съществувала подобна практика за набиране на парични и други средства, за нуждите на Дома. Всички дарения, които институцията събира в полза на най-малките деца, в неравностойно положение, на Бургас постъпват на място, или по определена дарителска сметка.

ДМСГД – Бургас "Вяра, Надежда и Любов", призовава всеки, който е станал жертва на подобна измама, да сигнализира в полицията.