Израелският посланик обеща повече туристи за страна ни

Общината се опитва да създаде приятни и безопасни условия за престоя и почивката на всички свои посетители. През целия летен сезон община Несебър е посещавана и от израелски туристи.

 

Посланик Ноах Гал Гендлер сподели, че вероятно около 150 хиляди негови съграждани ще посетят България през тази година. Освен това той разкри, че "около 500 хиляди туристи от Израел търсят нова дестинация за почивка, а това ни дава основание да смятаме, че може да удвоим тази цифра от 150 хиляди". Именно това увеличение на туристи ще бъде и тема на разговора днес следобед между посланика на Израел с туроператори от Несебърския регион и представители на Бургаската туристическа камара.

Посланикът не пропусна да подчертае, че България и Израел поддържат  прекрасни отношения помежду си,  а  двете страни  си разменят визити на високо ниво.

В разговора между госта и кмета не бяха отминати и възможностите за капиталовложения на територията на Несебър. По отношение на инвеститорския интерес, градоначалникът сподели, че общинска администрация се стреми да помага и да оказва съдействие, което се прие с видимо задоволство от госта.

Дипломатът подари на кмета на Несебър книга, която обяснява чудото на  израелската технология. В замяна той получи от домакина си книга за Несебър, разказваща за историята, културата и за уникалността на града на ЮНЕСКО.