Тази снимка с този надпис се тиражира във фейсбук

Тази снимка с този надпис се тиражира във фейсбук

Какво е истинското състояние на Неофит - патриарх на Българската православна църква? Този въпрос си задават миряни в цялата страна, след като в последните два часа в медийното пространство и в социалните мрежи се тиражира противоречива информация. Кой и защо "пуска" тези новини, използвайки медии и фейсбук?

В "Блиц" обявиха, че състоянието на патриарха е критично. Малко след това от "Епицентър" излязоха с новина - "Патриархът е жив! Да се молим за здравето му!". Първата интернет медия посочва като свой източник свещенослужители, втората се позовава на неназовани източници от Светия синод.

В същото време в група във фейсбук се появи снимка с коментар: "Бог да прости Патриарх Неофит! Отец Пимен: "Вероятно утре към 10 ще излезе официалната информация".

Миряните са объркани и не знаят на кого да вярват, тъй като официална информация от Светия синод, която да опровергае слуховете и да ги успокои няма към този момент!

В края на ноември миналата година Негово Светейшество Неофит патриарх Български и митрополит Софийски бе приет във Военномедицинската академия (ВМА), заради белодробно заболяване. Оттогава, вече трети месец, спорадично само от Синода излизат с информация, че състоянието му се подобрява.