Рискови са и пътуващите от София до Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Рискови са и пътуващите от София до Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Автобусите, които пътуват по линията София - Бургас да не спират на междинни спирки в града, каквато е практиката. Това трябва да се забрани. Опасни са и хората, които пътуват от Габрово и Плевен, въпреки че курсовете по тези направления намаляха, каза кметът на Бургас Димитър Николов след заседание на Общинския кризисен щаб във връзка с разпространението на корона вирус. Това са трите града, в които има установени случаи на заболели от корона вирус. Общият им брой е 31, като двама - мъж и жената, починаха.

В цялата страна бе въведено извънредно положение, което е в сила до 13-ти април. Хората, които влизат в България от страни, където има висок процент заболели с корона вирус - Китай, Иран, Южна Корея, Италия, Испания трябва да останат под карантина у дома за срок от 14 дни. Народното събрание гласува строги мерки за нарушаващите карантината - до 5 години затвор и глоба от 1000 до 10 000 лева.

"Някои бургазлии, които са под карантина я нарушават", допълни кметът Николов. 74 са жителите на Бургас, които са поставени под карантина, след като са информирали, че са пребивали в страни с висок процент заболели от корона вирус.