Кметът на Созопол Тихомир Янакиев (вдясно) получи знака на гимназията от директора Христина Жабова

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев (вдясно) получи знака на гимназията от директора Христина Жабова

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев  се върна в  Морското училище в Деня на моряка. Той се срещна днес с учениците от  Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" в Бургас. Поводът беше Деня на моряка, част от информационна кампания по проект BG05SFPR001-3.001-0001 "Модернизиране на професионалното образование и обучение ПГМКР "Свети Никола" - град Бургас"..

Тихомир Янакиев беше поканен, тъй като е възпитаник на училището, завършил специалност "Корабоводене" през 1991г. 

По време на посещението си, той се срещна с ръководството на училището и обсъди текущите проекти и бъдещи планове за развитие на учебното заведение.

Кметът изрази своето възхищение от постигнатите резултати и похвали учителския състав за усилията им в обучението и възпитанието на младите моряци. Той подчерта важността на професионалното образование за развитието на региона и заяви, че общината ще продължи да подкрепя училището в различни инициативи и проекти.

Директорът на гимназията инж. Христина Жабова, представи някои от последните постижения на учениците, а също така информира кмета за планираните инвестиции в модернизацията на учебната база и въвеждането на нови технологии в обучението.

По време на срещата си с учениците Тихомир Янакиев сподели, че тук, в тази сграда са най-хубавите му спомени. "Това училище ще ви даде най-добрия старт в живота. Моряшката професия трябва да се работи от сърце и душа. Когато бях моряк, което беше моя голяма мечта, аз се научих всичко в моя живот да зависи само от мен, от моите възможности и това, което съм научил. Това е много важно – докато сте в училище, да придобиете знания и умения, които след това ще са ви необходими", каза кметът на Созопол на учениците.      

Посещението завърши с обиколка на училището, където кметът имаше възможност да се запознае с условията, в които се обучават и подготвят бъдещите специалисти в морската и корабната индустрия. Тихомир Янакиев изрази увереност, че с подкрепата на местната власт и усилията на педагогическия екип, ПГМКР "Свети Никола" ще продължи да бъде водещо училище в областта на морското образование.

Галерия