Кметът на Созопол чака решение за бракониерство Той е обжалвал присъдата на съда и чака сега магистратите да се произнесат по обжалването. На 1-ви ноември м.г. Рейзи и още двама души са били хванати от патрул на Държавното ловно стопанство "Ропотамо" да ловуват без нужния документ. При проверката в близост до автомобила им е била намерена и убита кошута.

Тримата са били задържани и отведени за разпит в РПУ Приморско. Освен Панайот Рейзи показания за случилото се са дали и Радостин Щерионов - полицай в РПУ Созопол и Петър Петров от село Веселие. И тримата са били хванати от горските. В момента на акцията кметът на Созопол е бил със сглобено и извадено от калъфа оръжие. Заради това престъпление само той ще се раздели с разрешителното си за срок от 3 години.

100 акта по Закона за лова и опазването на дивеча са били съставени от Регионалното управление по горите за периода 1-ви юни 2009 до 30-ти юни 2010 година. 39 от актовете са влезли в сила и на нарушителите са им били отнети оръжията. 57 са в срок на обжалване. Такъв е случаят и с кмета на Созопол.