IMG_8408

IMG_8408

Кметът на Варна иска морско дерби

за да се запознае с финансовите проблеми на клуба. Спортистите не са получавали заплати и премии от два месеца, а клубът не разполага със средства за екипировка и за участие в предстоящите срещи от първенството, обобщи проблемите треньорът Георги Иванов.

"Проблемът в клуба е очевиден. Целта на срещата е да се обследва ситуацията и една дългогодишна спортна традиция на Варна да се запази", каза кметът Иван Портних. Според него клубът има сериозни текущи проблеми, които обаче трябва да се решават цялостно. Предстои общината да се запознае в детайли с финансовата ситуация на "Спартак", след което ще се проведе нова среща. Дотогава трябва да се уточни стопанисването на спортната база и размерът на финансовия недостиг в клуба, който е регистриран по Закона за лицата и семействата. В момента цялото ръководство на „Спартак” е подало оставки и предстои да се проведе общо събрание за избор на ново.

"Варна заслужава два отбора в "А" републиканска футболна група. Моята мечта е в града да се играе дерби", каза след срещата Иван Портних. Пред журналисти той съобщи, че днешната среща е опознавателна, и цели  дефиниране на проблема. "Задължени сме да направим всичко за "Спартак", за  да съществува отборът и да влезе в "А" група", заяви още кметът.