Тази година декорите на Ани са изчистени с преобладаващ бял цвят. Снимки Анифе Хасанова

Тази година декорите на Ани са изчистени с преобладаващ бял цвят. Снимки Анифе Хасанова

Коледните фотосесии на Ани са като игра. Така всички наричат фотографката Анифе Хасанова. Тя започва да снима коледните фотосесии на 1-ви ноември и продължава до края на година.

Рождество Христово е празникът, който събира милиони хора по света. Това е най-чаканият ден в края на годината и е превърнат от търговците в своеобразен бизнес. Извън рекламите и покупките, които съпътстват живота ни още от ноември, празникът носи много настроение, емоции, споделени мигове и запечетани спомени. Все повече хора си подаряват коледни фотосесии на себе си, на близките си, на приятелите си. И при тях разбира се има тенденции, които условно се определят от фотографа, който ги снима. Тази година решихме да проверим какви са новостите и затова се обърнахме към няколко бургаски фотографи, за да споделят своите впечатления от работата си зад фотоапарата по време на заснемането на тези фотосесии.

"Стана традиция всяка година семействата да си правят коледни фотосесии. Имам семейства, които се снимат при мен всяка Коледа от 9 години насам", признава Ани. Тази година тя е заложила на по-изчистени, семпли декори, в които преобладава белия цвят, защото иска на този фон да изпъкват повече хората, отколкото декорите.

"Продължавам да снимам до края на годината, но почти винаги има и клиенти, които се снимат през януари. Това са предимно хора, които не са успели покрай празниците или предпочитат да се снимат, когато мине навалицата", допълва фотографът. Сесиите при нея са с различна продължителност от 30 минути до 1 час, според броя на кадрите.

"Работата ми е такава, че ме среща с различни семейства и винаги имаме доста забавни случки, къде с децата, къде с татковците, от които повечето не обичат да се снимат, и ние трябва да разчупим обстановката. С децата пеем, пълзим, играем, правим смешки. Всичко е под формата на игра", допълва Ани.

Вили Пефтичева разказва истории с коледните си фотосесии

Галерия