DSC_0941

DSC_0941

Красимир Ранков: Със Стоян имаме стара любов

Текстът е на Жан Жак Брикер и Морис Ласег и е поставен от режисьора Иван Савов. Това е първата премиера за драматичен театър "Адриана Будевска" за настоящата 2012 година. Предложението за заглавието идва от директора Борислав Чакринов и е по повод 60-я рожден ден на Стоян Памуков. "Краси Ранков се включи малко по-късно към екипа. Театър се прави между приятели. Ние се познаваме от години и сме близки и с него, и със Стоян, и с Борето (Борислав Чакринов). Имаше конфликти по време на репетициите, но това си е в реда на нещата. През героя на Краси минават основните събития", каза Иван Савов.DSC_0785

Текстът е поставян у нас преди години, но под други заглавия - "Шемет", "Световъртеж". "Мисля, че нашето е най-подходящо - "Мъже на изчезване" и то ще има дълъг живот", допълни Борислав Чаркинов.

Актьорът Красимир Ранков, който нашума с ролята си на Ставрев в телевизионния сериал "Стъклен дом" сега играе американски полковник, който навремето е бил жена и става мъж след смяна на пола. "За мен е отговорност да играя тук. По-скоро съм притеснен, отколкото спокоен и уверен", призна Красимир Ранков.

"Ролята е предизвикателство за мен, защото през последните години играех доста женски образи. И сега все ми се падат крехки персонажи. С годините човек лесно минава от единия на другия бряг. С тази пиеса ни очаква едно приключение", допълни Стоян Памуков.

В спектакъла своя дебют ще направи най-новото попълнение на трупата на бургаския театър - Деница Денчева. В постановката участват и Димитрина Тенева, и Асен Лозанов. Сценографията е на Вечеслав Парапанов, костюмите са на Мария Диманова.DSC_0849

Премиерата на "Мъже на изчезване" е тази вечер. Билети за трите представления за януари вече няма. Желаищите могат да си купят билети за представленията през февруари. Цените са 12 и 15 лева, датите, на които ще се играе - 2, 8 и 14.