Криминалист от Несебър стана полицай на месеца

Заедно с нея главния инспектор получи и три дни допълнителен платен отпуск. За постигнатите от Лечев високи професионални резултати, за разкрити и задържани извършители на три въоръжени грабежа на територията на Слънчев бряг и разкрита кражба на сумата от 50 000 лева от хотелски сейф, той е награден и с "обявяване на благодарност".

Гроздан Лечев е започнал работа в системата на МВР през 1997 година в РПУ Несебър, като последователно е заемал всички степени в оперативната работа на криминалист. От април 2003 година е назначен в сектор "Криминална полиция" към ОДМВР Бургас, където е работил по линия "Противодействие на кражбите и противозаконното отнемане на МПС". От 2008 година, след спечелен конкурс, отново се връща в Районно управление "Полиция" - Несебър, където работи и до момента на настоящата длъжност. Семеен е, с две деца.

Комисар Милен Димитров обяви благодарност и поощри с три дни допълнителен платен отпуск за постигнати отлични резултати, проявен професионализъм и успешни полицейски действия, и служителите от сектор "Криминална полиция" към РПУ - Несебър: инспектор Александър Цветков, инспектор Васко Арсенов, инспектор Георги Николов, гл. Полицай Иван Досев, инспектор Антон Ганчев, инспектор Стоян Тодоров и инспектор Радостин Колев. Същата награда получава и старши разследващ полицай – инспектор Десислава Ганчева. Служителите с работата си са допринесли за разкриването на поредица от тежки криминални престъпления, осъществени на територията на Слънчев бряг /сред които въоръжени грабежи, кражби и други престъпления срещу личността/.