Криминалист стана полицай на месеца Той получи грамота и три дни допълнителен платен отпуск. Сдружение "Доверие и закрила" отличи служителя с парично поощрение в размер на 300 лв.

 

Стоян Овчаров е на 40 години, несемеен. Започнал е работа в системата на МВР през 1989 година към Първо РПУ Бургас. Преминал е и през Второ РПУ Бургас, където е отдал 10 години от професионалната си кариера. В сектор "Криминална полиция" към Първо Районно управление на МВР Бургас се връща през 2005 година, като младши разузнавач. Участвал е в разкриването на множество грабежи, домови кражби, разпространение на наркотични вещества и кражби на лично rмущество. Вярва, че екипната работа е водеща при разкриването на престъпления, за това и при връчване на наградата "Полицай на месеца" благодари на Началника на полицейското управление и всички свои колеги. Стреми се да бъде съвестен в работата си и отгонорен към екипа и жертвите на криминални посегателства.

С отличието "Полицай на месеца" до момента са отличени : Димитър Димостенов от РУМВР Поморие и Петър Жеков от Пето РУМВР Бургас.