Кузман Кръстев написа нова повест за деца

Книгата бе представена днес пред ученици от ОУ "Княз Борис І" в Бургас. Повестта е издадена с финансовата подкрепа на община Бургас.

 

Кузман Кръстев е предимно творец, който пише за деца. Неговата куклена пиеса "Веселушко" е играна във всички куклени театри в страната. Негови куклени пиеси са реализирани и на международните театрални сцени. Към творчеството му проявяват интерес и театрали от Южна Америка.

Автор е на 7 книги – разкази и приказки, сред които са: "Черният гларус", "Бум по главата", "Лъв без опашка", "Къде му е умът на Мечо?" и други.

Новата книга на Кузман Кръстев "Патилата на Бони и Перо" е весела повест за деца. Тя отвежда в подводния свят и запознава малките читатели с животинското царство на морското дъно. Главни герои са златистото барбунче Бони и очилатото попче Перо. Художествената интрига започва с пътешествието на двете рибки към зъболекарския кабинет на доктор Фин – делфина, който трябва да окаже медицинска помощ на Перо. Следват безбройно много приключения по този път. Разкриват се характерите на много морски обитатели: на меджитчето Жижи, на леферът Фертучо, на морската лисица Нона, на ракът Рикитаки, на зловещата муруна Ронгана и други. След опасностите и приключенията на морското дъно в края на краищата побеждават приятелството, умът, смелостта.