"Летни музикални празници" за трети път в Бургас Музикалният спектакъл е озаглавен "Джаз скечове за струнен оркестър, брас квинтет и трио" и в него ще свири и оркестърът на Оперно-филхармонично дружество Бургас. Диригент - Григор Паликаров. Със специалното участие на Михаил Йосифов - флюгел, Ангел Заберски - пиано, Митко Шанов - контрабас, Стоян Янкулов - ударни.

На 9-ти юли Летният театър ще бъде домакин на премиерата "Любовен елексир" - комична опера в две действия от Гаетано Доницети. Диригент - Христо Игнатов, режисьор - Нина Найденова, с участието на Марк Фаулър, Станислава Иванова, Свилен Николов, Петър Бучков и Невена Аручуинян. В програмата на "Летни музикални празници" е включено и представление на операта "Кармен" от Жорж Бизе - 14-ти юли в Летния театър.

В рамките на третото издание на фестивала ценителите на хубавата музика ще могат да чуят и изпълненията на квартет "Карамел" - Йордан Ковачев - цигулка, Евгения Маркова - цигулка, Жасмина Чернева - виолончело, Златка Савова - пиано, да се насладят на операта на Джузепе Верди - "Аида" дирижирана от Иван Кожухаров, в ролите - Елена Баръмова, Камен Чанев, Даниела Дякова, Нико Исаков, да чуят изпълненията на участниците в Майсторския клас по оперно пеене на проф. Мария Белчева, да аплодират балетната постановка "Ромео и Жулиета" поставена от проф. Хикмет Мехмедов, да слушат симфоничния концерт на ОФД Бургас.

200 години от рождението на композитора Шуман ще бъдат отбелязани със спектакъла "Влюбеният Шуман" с участието на Мария Цветкова - сопрано, Женя Дукова - флейта, Благовеста Рядкова - пиано. Почитателите на оперетното изкуство могат да отидат на "Бал с маски" или да се забавляват с "Прилепът" от Йохан Щраус.

Във фестивала е включена и балет гала - "Най-доброто от българския балет" с участието на примабалерината на Берлинската щатс опера Вяра Начева, както и концерт с шедьоври от испанската музика, операта "Турандот", спектакъла "Страната на усмивките" на театър "Асен Кисимов" - Велико Търново, камерния концерт "Твоя вярна Клара".