Режисьорът Виктор Божинов (на преден план) благодари на участниците в масовите сцени. Снимки Черноморие-бг

Режисьорът Виктор Божинов (на преден план) благодари на участниците в масовите сцени. Снимки Черноморие-бг

Летни страсти на снимачната площадка на новия филм на Виктор Божинов - "Голата истина за група "Жигули". Десетки бургазлии се включиха в масовите сцени на пространството до Морска гара. Там бяха заснети финалните сцени на новия филмов проект. Камерите запечатаха финалната сцена на филма - концерта на музикантите от група "Жигули", които се събират отново след повече от 20-години раздяла. Актьорите се качиха на сцената, която бе изградена за изпълнителите, които участват във второто издание на фестивала "Street Food Festival". То се провежда от 5-ти до 9-ти август на пристанището.

Снимките на "Голата истина за група "Житули" започнаха в София. Филмът разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада точно, когато е на върха на славата си. С времето вкусовете на публиката се променят, а бандата е напълно забравена. В настоящия момент членовете ѝ са изпокарани помежду си до смърт, всеки от тях живее съвсем различен живот и тъне в неизвестност. Един ден всичко това се променя. Неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат отново,  почти насила. Лидерът на групата Фори (Михаил Билалов) се нагърбва със сложната задача да поведе "Жигули" отново към успеха, но с всеки изминал ден мисията започва да изглежда все по-невъзможна,  като това води до множество комични обрати.

В останалите роли ще видим Филип Аврамов (в ролята на Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев - Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо) и Ирини Жамбонас (Соня). Звездният каст се допълва още от Август Попов, Параскева Джукелова, Илияна Лазарова и младата Климентина Фърцова.

Сценаристи са Ваня Николова ("Под прикритие", "Връзки") и Нели Димитрова ("Love.Net", "Възвишение", "Връзки"), а продуцент на филма е Кръстьо Ламбев заедно със своя екип от "Concept Studio" ("Докато Ая спеше", "Маймуна", "Връзки", сезон 3). Режисьор е Виктор Божинов - "Възвишение", "Под прикритие", "Връзки".

Част от екипа дойде през февруари в Бургас, за да представи проекта си пред членовете на Постоянната комисия по култура в ОбС. Те кандидатстваха за съфинансиране на филма със средства от бюждета на Община Бургас. Тази година бяха гласувани 160 000 лева и по този начин тя става съпродуцент в няколко филмове проекта.

За "Голата истина на група "Жигули" Комисията по култура определи сумата от 50 000 лева. От Община Бургас са обявили съгласно Закона за обществени поръчки конкурс за пряко договаряне с екипа на филма. 

Така напрактика Община Бургас ще съфинансира продукцията, а емблематични места от морския град ще станат декор за снимките. Снимачният процес ще продължи до края на август на различни места в страната. "Голата истина за група "Жигули" се очаква да излезе по кината в цяла България през 2021 година.

Галерия