"Левски" и ЦСКА основни съперници на "акулите" Той ще се играе на 2 август от 21.00 часа на стадион "Лазур". Красимир Балъков ще разчита на 22-ма полеви футболисти и 3 - ма вратари. Няма вероятност за привличане на други нови попълнения до края на трансферния прозорец.

"Само Габриел Атц не е възстановен, всички други са здрави. На всяка позиция разполагаме с по двама равностойни изпълнители. С привличането на 4-мата нови футболисти това лято засилихме конкуренцията и няма да се притесняваме като миналия сезон, когато имахме много контузии и червени картони. Първият мач винаги крие неизвестности, но ние сме готови и физически, и психически да започнем с победа срещу "Академик". Тази година ще изисквам три пъти повече от футболистите. Както обаче ще изисквам повече от тях, така и ще ги браня тотално от некоректни спекулации", заяви Балъков и за пореден път посочи, че целта пред отбора този сезон ще бъде класиране за евротурнирите. Като основни съперници мениджърът посочи "Литекс", ЦСКА и "Левски". "Ще се мъчим да изместим някой от тях от върха, но миналата година не загубихме толкова точки от големите отбори, колкото от на пръв поглед по-малките. Затова сега във всеки мач ще излизаме с пределна концентрация и нагласа за победа", коментира Балъков.

За втори капитан е определен германецът Йохен Зайц, а за трети – аржентинецът с италиански паспорт Адриан Фернандес. Тримата влизат в съвета на футболистите, чийто 5-членен състав се допълва от португалците Марсио Нуно и Рикардо Андре.

Мениджърът Красимир Балъков  потвърди, че има промяна в схемата на стимулиране, което ще зависи от класирането. Най-голямата премия ще бъде изплатена, само ако се постигне целта - класиране за евротурнирите.

"Няма да бързаме с назначението на нов изпълнителен директор. Бавно и спокойно ще анализираме кой е най-подходящият човек за поста. Отношенията ни с Фреди Бобич си остават отлични. В негово лице имаме сигурен партньор в много силен европейски клуб, какъвто безспорно е "Щутгарт". Сътрудничеството ни ще бъде много полезно", коментира Балъков. Той уточни, че на Роберто Карбони и Нилтон Кардосо се търсят нови отбори, но ако не се намерят, те си остават футболисти на "Черноморец -Бургас".