Любимците на Путин - "Любэ" пеят за 120 лева в Бургас

Руските музиканти идват по случай 65-та годишнина от Дена на победата, която се отбелязва тази година. Пропуските за концерта им още не са пуснати продажба, но предварително обявените цени "Любэ" удариха сънародника си Филип Киркоров и първата дама на родната поп музика Лили Иванова. За концерта на Киркоров, който мина преди седмица билетите струваха от 30 до 50 лева, а за Лили Иванова, която пя в началото на юли - цената им стигна до 20 лева.

 

Не е ясно дали цената ще стресне пренаситения от музикални прояви бургазлия и колко ще се бръкнат, за да чуят и видят групата наживо в Бургас. Феновете им ще бъдат преброени на самия концерт на 9-ти август.

"Любэ" е създадена през 1989 г. Музикантите печелят популярност с уникалния си стил, който е смесица от рокендрол, руска фолклорна музика, военна музика и рап елементи. Групата има 6-има членове. Фронтмен е певецът Николай Расторгуев, който е народен артист на Русия. Автор на песните е Игор Матвиенко.

В средата на 90-те години групата издава албум с кавъри на песни на "Бийтълс", заради което си спечелват прозвището "Руските Бийтълси".

Един от най-верните фенове на групата е руският премиер Владимир Путин. "Любэ" е издала 13 албума и вече е изнасяла концерти у нас.