"Лятото на любовта" на "Сигнал" спира в Бургас

Освен любимци на няколко поколения българи, "Сигнал" ще останат в историята на музиката с няколко впечатляващи рекорда: за 30-годишната си кариера, талантливата рок банда е изнесла над 6000 концерта, продали са повече от 500 000 плочи.

"Сигнал" са първата българска група с официално турне в Италия (лятото на 1989 година), техен е рекордът за най-посещавано турне на български изпълнители в САЩ - концертите минават пред препълнените зали в Ню Йорк, Бостън, Вашингтон, Сан Франциско и Атлантик Сити.

За пръв път в историята на родната музика, българската диаспора в Англия, изпълва прословутата зала "Астория" в Лондон отново за концерт на "Сигнал".

"Винаги сме обичали Бургас", сподели фронтменът на групата Данчо Караджов. "Особено силна стана емоционалната ни връзка след случилото се през далечната 1982 година", допълва той.

Преди близо 30 години по време на концерт на "Сигнал" в бургаската зала "Младост", милицията започва грубо да бие по-бурните фенове на групата.

Тогава вокалиста Йордан Караджов застава с тялото си на пътя на милиционерските палки и произнася превърналата с в легендарна по-късно реплика: "Ние няма да свирим под милиционерски ботуш". Музикантите са бити, на групата е забранено да свири, но със тази, така нехарактерна за времето гражданска доблест, музикантите остават завинаги в сърцата на гладните за свобода и демокрация българи.

Бургас е втория град от лятното турне на рок групата. Концертът е на 4-ти август (сряда) от 21 часа в Летния театър.

Билети може да закупите на касата пред Безистена.