Сериалът е сниман миналата година в Слънчев бряг. Снимки btv

Сериалът е сниман миналата година в Слънчев бряг. Снимки btv

Любов, приятелство, задкулисни игри ще завладеят зрителите на най-новия телевизионен сериал "Съни бийч". Той тръгва от 28-ми февруари по btv. 12-те серии ще се излъчват всеки петък от 21.30 часа. Действието в телевизионния сериал се развива в най-големия черноморски курорт - Слънчев бряг. Курортът бе избран, тъй като е подходяща локация за развитие на сюжетните линии и личните истории на персонажите. Зрителите се запознават с тях в повратен момент от живота им, когато всичко се обърква и те са поставени пред трудни житейски избори. "Съни бийч" ще пренася зрителите в пъстрия свят на една от най-посещаваните и коментирани български туристически дестинации – Слънчев бряг. Романтичната комедия, продуцирана според световните кино стандарти, повдига завесата към потайностите на хотелиерския бизнес, пречупени през личните истории на персонажите.

Режисьор на сериала е талантливият и вече доказал своя професионализъм Димитър Димитров, работил по успешни български филми и сериали. Сред създателите на сериала са още - главният оператор Борис Славков, както и гост - режисьорът Станислав Тодоров - Роги и операторът Димитър Неделчев. Сценарият е дело на Александър Чобанов, Иван Христов, Ема Борисова, Владислав Тинчев, Мирон Крумов и Христо Кабаджов. Изпълнителни продуценти на "Съни бийч" са Васил Булянски и Геновева Дживджанова, директор "Продукция" - Надежда Цветкова. А партньор на сериала е "Слънчев бряг" АД.

"Съни бийч" е романтична комедия, която разказва историята на четирима приятели, сезонни работници в Слънчев бряг. Те са млади, умни, находчиви и много различни. Свързва ги изключително приятелство, основано на взаимно доверие, честност и откритост. Житейският път, личните им истории и амбиции ги отвеждат в черноморския курорт, където те не просто работят и се забавляват, но и се налагат като добри професионалисти. Настъпва обаче мигът, в който четиримата попадат на кръстопът. Всеки трябва да се изправи срещу собствената си съдба и да поеме живота си в ръце. Този повратен момент се случва именно в Слънчев бряг - място, където цари безкраен купон. Това превръща курорта в олицетворение на хаоса, в който реално се намират персонажите в този етап от живота си.

Най-новият български сериал в програмата на btv се отличава с оригинален хумор, поднесен по свеж и лек начин. Историите в "Съни бийч" ще завладеят зрителите със своята автентичност, динамика и съвременно звучене, като в тях има всичко – любов, приятелство, задкулисни игри, борба за професионална реализация и власт, борба да бъдеш себе си и да имаш бъдеще с децата си.

В ролите зрителите ще видят невероятните актьори - Бойко Кръстанов, Иво Аръков, Явор Бахаров, Евелин Костова, Боряна Братоева, Лидия Инджова, Виттория Николова, Даниел Пеев и други. Те си партнират с големи имена от различни поколения български артисти. Сред тях са Даниел Цочев, Николай Ишков, Стоян Радев, Мариан Маринов, Пенко Господинов, Любомир Ковачев и други. Основният актьорски каст е дело на режисьора Димитър Димитров. Неговата задача е била да избере актьори, които първо много добре да подхождат на самите роли и второ да работя в синхрон и "на едни вълни", защото снимането на сериал е дълъг процес и това е много важно. Екипът, който работи по кастинга, е бил единодушен при избора на тези актьори.

Локациите, където е сниман сериала, са много и всяка от тях е специално подбрана, за да помогне за развитието на конкретна сюжетна линия. Има много сцени на открито – в няколко града, на различни места в курорта и района на Несебър и Бургас, на плажа, в морето и т.н. Някои от местата за снимки са избрани, за да пресъздадат света, в който живее даден герой. Сред тях има такива, които подчертават лукса и суетата и са символ на изкушенията, които дебнат от всякъде. Те провокират персонажите да се стремят към тях и в същото време ги карат да се замислят дали това е центърът на тяхната вселена и кое е важното в живота. Има локации, които отговарят на динамиката на действието и сюжета, както и такива, които подчертават и насочват вниманието към по-дълбоки житейски теми. 

Интересна подробност, която остава скрита за зрителите, е че сериалът е частично сниман преди разгара на летния сезон, за да може екипът да използва максимално добре локациите. По тази причина, в част от сцените атмосферата на курорта, оживеният хотел и плажът е  трябвало да бъдат пресъздадени почти от нулата. Някои от сцените на плажа са снимани преди температурите да станат високи. В една от тях Лидия Инджова и Евелин Костова седят под чадър, с тънки летни блузки и пият разхлаждащ коктейл. Точно в този ден обаче, на брега е духал студен северен вятър, заради който след половин час устните на Лидия посинели и зъбите й тракали до такава степен, че не е можела да си каже репликите. Резултатът - безброй дубли, в които е трябвало да бъдат координирани и преминаващи в морето яхта и джет. За да помогне на актрисите да се справят с това предизвикателство, директорът на продукцията започнал да им носи малки шотове бърбън.

Галерия