"М-БУС" ремонтира автогарата в Карнобат

В проектът за реконструкцията са предвидени подмяна на дървената дограма с алуминиева, изграждане на нова отоплителна система, както и изграждането на канализация и шахти за отпадни води. Ще има и положителна промяна в екстериора на сградата, тъй като ще се поднови и асфалтната настилка пред автогарата.

 

Вторият етап от ремонтните дейности започнаха от чакалнята в началото на юли. Причината е в летните месеци и времето, което позволява пътуващите да стоят на открито, нещо, което не можеше да се случи през зимата. Одобряването на проекта стана паралелно със затоплянето на времето, което даде тласък на реконструкцията. "Надяваме се в рамките на следващите два месеца да приключим с ремонта", заяви управителят на "М-БУС" Румен Христов.

Договорът за концесия между "М-БУС" и Община Карнобат  беше сключен през месец февруари 2009 година. До момента е извършена подмяна на водопроводната инсталация, ремонтиран е покривът на сградата,  сложена е нова хидроизолация, подновена е и гръмоотводната инсталация.

Извън предвиденото е извършен ремонт на голяма част от помещенията на първи етаж, които са част от новата чакалня за пътници, изградени са нови билетни каси и санитарни възли. Санирана е северната и западната фасада на административния блок.

В автогарата е обособена както стая за диспечери, така и за шофьорите, има и багажно отделение. Автогарата в Карнобат разполага със стая за майки с деца и багажно отделение.

Откакто е построена автогарата в Карнобат не е ремонтирана. След реконструирането й карнобатлии ще се гордеят с напълно обновена автогара, съобразена с европейските стандарти.