Макети на самолети посрещат туристите на летището във Варна Изложбата може да бъде видяна до 14 април в терминал 1, "Пристигащи пътници". Тя е посветена на 12-ти април – Международен ден на авиацията и космонавтиката и е по инициатива на "Летище Варна" в партньорство с модел-клуб "Варна".

 

Сред моделите, направени и предоставени от Ивелин Ценов и Недялко Милев от модел-клуб "Варна" и Румен Бакърджиев от ГКПП – аерогара Варна, са показани най-големият пътнически самолет "Airbus A380", транспортен самолет "Антонов Ан-124", "Руслан", щурмови хеликоптер "Камов Ка-50" и т.н

За трета поредна година "Летище Варна" подрежда изложба с модели на самолети, направени от талантливи авиомоделисти от Варна. Всяка година експозицията се поставя в различна зона на летището, като този път целта е изложбата да привлече вниманието на пристигащите пътници и към други инициативи, посветени на 12 април, които се провеждат във Варна. При пристигането си на летище Варна пътниците ще получат информация за предстоящия  фестивал "Човек и Космос", организиран от Астрономическа обсерватория и планетариум "Николай Коперник" във Варна по повод 50-годишнината от полета на Юрий Гагарин.

През времето, когато е поставена експозицията, на "Летище Варна" ще пристигнат пътници от София, Виена, Лондон, Будапеща, Москва, Тел Авив.