DSC_6186

DSC_6186

Малинов: С БСП няма да се разберем за Южен поток

евродепутатът Светослав Малинов (вляво). Според него, БСП обслужва чрез него политическите интереси на Русия. "Защо увеличаването на зависимостта от Русия да е нещо добро?", попита риторично Малинов. По думите му обаче има и теми, които обединяват българските депутати в Европейския парламент, каквато беше атаката от страна на Великобритания за бежанска вълна от страната ни, заплашваща уж Острова.

Малинов направи отчет на свършеното от него в Европейския парламент. Като важен момент от работата си той посочи кризата с бежанците. "Не е честно върху няколко държави да пада тежестта от бежанската вълна като Малта, Гърция, Кипър, Италия и България. Ние се включихме по-късно в този дебат. Необходимо е солидарността на европейските страни да бъде изразена чрез нови правни норми и задължения", заяви Светолсав Малинов.

Според него, въвеждането на преференциалния вот на предстоящите избори за Европейски парламент, които ще се проведат на 25-ти май у нас, е полезна за избирателите. "Ние от Реформаторския блок ще дадем тона на тази кампания", допълни Светослав Малинов.