Марио Николов гостува в "Прилепът" В началото на лятото оперетата се превърна в актуално светско забавление, не само поради факта, че вече всеки в града може да посети Балът на ексцентричния Принц Орловски, но и защото обичаната в цял свят оперета е емблематична за изкуството на Кралят на валса Йохан Щраус – син. "Прилепът" триумфира в Опера Бургас в постановъчната версия на режисьора Марио Николов, под палката на маестро Атанас Варадинов. Диригент на хора - Мариела Бончева, Танци - Недко Георгиев.

Оперетата "Прилепът" се играе в Бургас след отсъствие в афиша от над 30 години и сега много зрители могат да я видят за първи път. Спектакълът на 5 август е част от  програмата на бургаския фест "Летни музикални празници" 2010. Гостите и жители на града ще имат удоволствието да видят в една от коронните си партии звездата на Националния музикален театър - тенорът Марио Николов, който гастролира често с ролята на Айзенщайн и в чужбина. Младата оперетна прима Валентина Корчакова ще изпълни ролята на Розалинда. Звездите очароваха морските меломани с първокласното си вокално майсторство и актьорска игра по време на премиерния спектакъл през юни, когато в препълнената Зала Опера публиката аплодира дълго своите фаворити, както и великолепните изпълнения на солисти, хор, балет и оркестър на Опера Бургас.

В "Прилепът" на 5 август в главните роли ще видим: Марио Николов, Валентина Корчакова, Шмилена Султанова, Мария Цветкова, Станислава Иванова, Георги Султанов. Участват още солисти, хор, балет и оркестър на ОФД Бургас.