DSC_9223

DSC_9223

Мария Габриел откри офис в Бургас. Ясен - с втори дубъл

откри днес Европейски информационен център в Бургас. Той се намира на улица "Конт Андрованти" №5 в морския град, където е централата на ГЕРБ. За откриването днес дойдоха двамата заместници на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов - Цветан Цветанов и Димитър Николов, министрите на околната среда и водите Ивелина Василева и на земеделието и храните Десислава Танева, депутати, общински съветници.

Преди официалното откриване евродепутатът Мария Габриел бе посрещната от 12-годишната Магдалена Велинова, която спечели национален конкурс за есе, организиран от заместник-председателя на ЕНП. Бургаската ученичка подари на Мария Габриел флашка със снимки от пътуването в Анталия, като награда от спечеления конкурс.

Европейският информационен център в Бургас ще бъде ръководен от Ясен Проданов. За него това е втори дубъл. Ясен бе избран от Томислав Дончев да ръководи офиса му, когато стана евродепутат. След това Дончев влезе във втория кабинет на Бойко Борисов. Сега центърът бе открит отново и на Ясен Проданов (вдясно на снимката горе) бе гласувано доверие да бъде човекът на Мария Габриел в Бургас.DSC_9281

В офиса ще бъде давана актуална информация за политиката и програмите на Европейския съюз, както и консултации по конкретни мерки, финансирани от Съюза.

След откриването на офиса, Мария Габриел участва и в среща-дискусия с пчелари от област Бургас - "Предизвикателствата и перспективите пред пчеларството". Във форума участваха и пчелари, експерти от Областна дирекция "Земеделие" - Бургас, народни представители от ГЕРБ, кметове от област Бургас.