Marius

Marius

Мариус идва със Сънят на смешния човек "Сънят на смешния човек" по Ф. М. Достоевски. Театралната публика със затаен дъх очаква всеки моноспектакъл на Мариус Куркински. В този жанр той винаги изгражда емблематични представления. Винаги завладяващ, с високоволтов заряд, изпълващ сцената със сила и присъствие.

Куркински никога не е скривал предпочитанието си към руската класика – Чехов, Платонов. А сега ще ни отведе и към Достоевски. 

На 11 декември от 19.00 часа на сцената на Държавна опера Бургас  Мариус Куркински ще представи за втори път най-новия си моноспектакъл – "Сънят на смешния човек". 

Идеята да се обърне към великия роман на Фьодор Достоевски е от няколко години. Куркински планираше моноспектакъл още през 2010, но тогава "Сънят на смешния човек" не стигна до премиера, защото актьорът беше покрусен от смъртта на учителя си проф. Крикор Азарян.

"Мен лично начинът на писане на Достоевски, душата, чувствата и смисълът, които влага той в творбите си ме трогват невероятно много, вълнувам се истински от неговите неща и го обичам безкрайно много - като творец, и Човек… Като всичко, което зная, че е представлявал", пише Куркински. И ми се струва, че неговият дълбок и искрен хуманизъм е просто вечен, абсолютно извън времето и винаги актуален! Което се доказва и от незатихващата му популярност и любов на хората към него и романите му, толкова време, след като го няма на този свят.

Билети за спектакъла се продават на касата на Държавна опера.