МБАЛ Бургас с апаратура за борба с рака За национален консултант на звеното вече е определена доц. Павлета Табакова, един от водещите специалисти в тази област, а ръководител на звеното от страна на МБАЛ-Бургас АД ще бъде д-р Антонио Душепеев.

По време на Общото събрание доц. д-р Станчев представи пред колегите си информация за финансовото състояние на болницата. Делегираният бюджет за август месец, който бе в размер на 847 982 лева, е надхвърлен с около 500 000 лева. За да изпълни лимита, болницата спря плановите операции, но спешните случаи през това време на годината многократно надхвърлят определеното, тъй като заради курортния сезон населението на региона нараства в пъти.

"В други болници въобще не може да се говори за разпределение на допълнителни средства над заплатите, както е при нас. В редица болници в страната от три месеца получават само аванси, не и заплати и никой не може да каже докога. Когато постъпих на работа ви уверих, че с всички сили и възможности ще се опитам да ви увелича възнагражденията и това стана възможно за всички звена, разбира се, не без усилия и от ваша страна. Въпреки тежките рестриктивни мерки ви призовавам да работите с огромно внимание към пациентите", призова колегите си доц. Станчев.

"Относно въпросите защо съм подписал анекса за август месец – ние сме 80% държавна болница. Аз се съобразявам с държавната политика и ние подкрепяме тази политика. Ние сме единственото лечебно заведение на територията на Бургаска област, което оказва 24 часа неотложна медицинска помощ. Ние не можем да кажем "не" или да въведем задължително доплащане, както направиха частните болници", добави още той.