"Мерцедес" на 50 години на 2 ретро парада Реставрацията на собственика на возитоло му е струвала 100 000 лева. Луксозното возило е внос от Германия и преди да попадне в ръцете на варненеца Николай Колев – Бижуто е било притежание на западни милионери.

Компания на скъпата антика ще прави цяла колекция от "Ягуар"-и. Един от тях изумява ценителите на ретро колите с преливащите си нюанси – погледната от различен ъгъл колата мени цвета си.

Наред с марковите возила ще бъдат показани и соцантики, превозвали навремето Тодор Живков и голяма част от правителствените делегации. Въпреки че впечатляват с големината, комфорта и сигурността си, "Чайки"-те са известни с това, че лесно се развалят. За това за всяко ВИП пътуване, колкото и кратко да е било, са били осигурявани поне по две коли наведнъж.

На превърналото се в традиционно изложение в морското градче ще бъдат представени и други непоказвани досега ретровозила, съобщи председателят на бургаския автомотоклуб "Ретро" Димо Джамбазов, организатор на събитието. Атрактивният парад, подкрепен от община Созопол, започва в събота от 11 часа на пристанището.

Освен актьора Асен Блатечки, известен със страстта си към ретро колите, на парада се очакват и други негови колеги, които участват в празниците на изкуствата "Аполония".

Над 60 ретро автомобила от цялата страна и десетки мотоциклети ще се включат в изложението. Най-малкият участник – бебе на няколко месеца, ще пристигне с най-стария "Ягуар".