Министър Борисова коментира здравната карта в Бургас

Срещата бе по инициатива на Министерство на здравеопазването и в нея участие взеха областният управител Константин Гребенаров, народни представители от ГЕРБ, представители на НСОРБ, в лицето на Димитър Николов – кмет на Бургас и Георги Димитров – кмет на Карнобат, представители от РЦЗ, РИОКОЗ, РЗОК, Български лекарски и Български зъболекарски съюз, както и директорите на общински болници в областта.

 

Целта на посещението на Анна-Мария Борисова бе да обсъди с директорите на общински болници актуалната ситуация, в управляваните от тях болнични заведения – брой легла, специалисти, отделения.

Срещата в Бургас е поредната от редицата провели се в други области. Националната здравна карта ще бъде изготвена на базата на Областните здравни карти, затова е необходимо да се събере информация на място за болничните заведения в даден регион.

В края на срещата професор Борисова заяви, че болниците в областта нямат да бъдат закривани, а работата им ще бъде оптимизирана, което ще се отрази положително на гражданите имащи нужда от здравна помощ.