Момчил Карамитев дойде в родния Бургас за премиерата на филма за баща му

Момчил Карамитев дойде в родния Бургас за премиерата на филма за баща му

Бих казал, че надвих себе си. Това лаконично сподели Момчил Карамите по повод документалния филм "Апостостол Карамитев". Синът на неповторимия актьор от евроейска величина - Апостол Карамитяв, представи пред родна публика филм за баща си. Момчил е режисьор, сценарист на 56-минутната лента за баща си. С прожекцията стартираха тържествата в родния град на Апостол, по случай100 от рождението му.

"Като негов син бих казал пред себе си, че недделя режисьора, а не сина при направата на филма", сподели Момчил Карамитев. Той започва работата по филма преди доста години. Бил провокиран от режисьора Вили Цанков, който искал да направи документален филм за баща му. Обаче му е поставил условия - да обясни на хората, защо толкова обичат Апостол Карамитев. След това решил сам, със собствени средства, да направи филма. Зад него застанала и съпругата му, която му казала, че само той може да направи документален филм за баща ти. Филмът е коопродукция  на България, Италия и САЩ..

Преди прожекцията в родния град на Апостол Карамитев бе открита фото изложба със снимки, предоставени от Борис Цанов през 2021 година на Държавен архив - Бургас. На площад "Тройката" звуча неповторимия и запомнящ се глас на актьора. Това са записи, които той е правил за различни предавания на Българското национално радио. Копие от тези записи директорът на БНР Бургас Кирил Костадинов подари на Момчил Карамитев.