DSC_2695

DSC_2695

Момиче спечели спелинг би в СОУ "Св. св. Кирил и Методий"

в Бургас. То се проведе днес и в него взеха участие 30 деца от общо 325 от IV до VII клас в школото. В продължение на 3 часа те трябваше да произнасят буква по буква думите на английски език, които им бяха задавани от тяхната преподавателка Милена Ганева. Нина Рашева, преподавател по английски на горен курс в същото учебно заведение, следеше за верните отговори на участниците. 

DSC_2699-1То се организира от Корпуса за развитие - "Кор +" със съдействието на фондация "Амерка за България" и е под патронажа на Министерството на образованието и науката.

До шампионския кръг стигнаха двама седмокласници - Десислава Джолова и Иван Ганев. Състезанието между двамата продължи само няколко минути. След грешка на Иван Ганев, той отпадна. Победител стана Десислава Джолова. Момичето учи английски език от детската градина. "Миналата година участвах в състезанието, но отпаднах в шестия кръг. Тази година се подготвих добре и знаех, че ще победя", споделе тя. Двамата заедно с Иван ще участват в регионалния кръг по спелинг би. Те получиха призовете си от директора на училището Снежана Няголова. Тя връчи грамоти и на оставалите участници в състезанието.