Музиканти пеят благотворително за 24-годишен бургазлия

 

Приятели и състуденти на младежа са се заели да му помогнат в борбата с коварната болест. Те организират и концерта, който ще се проведе на 12.ти ноември от 19.30 часа в Театъра за драма, опера и балет. Билетите са с цена 5 лева и се продават на импровизирана каса в сградата на операта.

В концерта ще участват хор "Родна песен", група "Teen", танцова школа "Дюн", вокална формация "Студентски гласове", група "Four", Ева и Гого, актьорите Невена Цанева, Валери Еличов и Пламен Каров.

Приятелите на Петко отправят специални благодарности към фирма "Протехника ивент", Пламен Каров, Студентския съвет към БУ "Проф.д-р Асен Златаров", рекламна агенция "Демараж" и директора на Бургаската Опера Александър Текелиев.

Петко Георгиев е на 24 години. Веднъж вече се е преборил с коварната болест, но се е получил рецидив. Диагнозата, която му е поставена след направена биопсия във ВМА-София е злокачествен тумор на белия дроб. След допълнителна консултация Петко е прегледан и в Анадолския медицински център "Джон Хопкинс" в Истанбул. Там ще му бъде направена операция, след проведената в България химиотерапия. В Истанбул туморът може да се премахне чрез лъчетерапия, без да се изрязва засегнатият орган.

Въпреки здравословните си проблеми Петко е дипломиран висшист от университет "Проф. д-р Асен Златаров". Записал е и магистратура по специалността "Маркетинг".

Желаещите могат да помогнат като дарят средства по дарителска сметка: Петко Иватон Георгиев IBAN: BG08STSA93000017454223 /Евро/ BIC: STSABGSF.