Мъж преби 2-годишно дете след скандал с майка му Инцидентът станал около 18.10 часа в петък в района на кооперативния пазар "Краснодар" в града. След употреба на алкохол и скандал 40-годишният И.Н. е пребил момиченцето.

В края на ноември миналата година И.Н. е спечелил от телевизионна игра лек автомобил "“Фолксваген голф 5", но за да го докара в Бургас е потърсил помощта на свой познат. На 11 януари двамата потеглили към София, като междувременно се договорили И.Н. да препродаде автомобила на познатия си за сумата от 12 000 лева. Чрез генерално пълномощно, изготвено пред софийски нотариус И.Н. отстъпил правата си върху "Фолксвагена", като зачакал познатия му да заплати уговорената сума. Между двамата мъже назряло напрежение, когато упълномощеният заявил на И.Н., че сумата от 12 000 лева пада на 9  500 лева, като разликата по думите на И.Н. била за пари, взети назаем преди време.

На 14 януари след употреба на алкохол в района на "Краснодар" И.Н. забелязал че живеещата на семейни начала с него – Б.Д., 36-годишна и двугодишното й момиченце да говори с майката на упълномощения му познат, работеща като продавачка на пазара. Афектиран от неполучената парична сума и отношението на познатия си, И.Н. насочил агресията си към двугодишното момиченце, нанасяйки му удари с юмрук по главата, като се мотивирал пред майката на познатия си, че ще продължи с побоите, докато упълномощения не му издължи уговорената за "Фолксвагена" сума от 12 000 лева.

На подадения за инцидента сигнал своевременно са се отзовали полицейски служители от Първо Районно управление "Полиция" - Бургас и екип на "Спешна медицинска помощ". Пострадалото момиченце е откарано в МБАЛ - Бургас, където е настанено под лекарско наблюдение със сътресение на мозъка и прехапан език, без опасност за живота. За случая са информирани социалните работници от отдел "Закрила на детето" към дирекция "Социално подпомагане", които по компетентност да предприемат мерки спрямо семейството на двугодишното момиченце.

И.Н. е задържан в Първо Районно управление "Полиция" - Бургас за срок от едно денонощие. Изпробван е с дрегер за концентрацията на алкохол в кръвта, който е отчел 1,59 промила. По случая е образувано досъдебно производство.