Над 300 таксиметри протестират във Варна Така дневната тарифа на километър пада от 89 стотинки на 54 стотинки.

От утре в 7 часа, шофьорите, които не са променили цените на таксиметровата услуга ще бъдат изключени от ефир, а от централите ще махнат отличителните си стикери от колите им.

Председателят на синдикат "Авто 94" Димчо Иванов каза, че новите цени са нереално ниски и необосновани икономически. С практиката за сваляне на таксиметровата тарифа ще започне конкуренция за по-ниски цени на превоза между фирмите, като това ще доведе физически шофьорите да не издържат на условията. Искаме еднакви цени за таксиметровия превоз във всички градове на страната. Пуснали сме жалби до министерството на транспорта, тъй като няма установен долен праг на цените на предоставяната услуга, така тарифата може да падне до 0,10 лв. добави Иванов.

Има таксиметрови ценрали, които са готови да свалят цените си на 0,44лв., ако конкурентите им карат на 0,54лв., съобщи Иван Атанасов - един от протестиращите.

Протестите на таксиметровите шофьори, които започнаха от 13 часа днес пред Терапията ще стигнат до кв. Аспарухово и ще се върнат на изходна позиция.

От 10 януари до 16 януари включително недоволните няма да спират протестните си действия.

 

Днес+