Наградиха турски моряци спасили бедстващи рибари

На помощ им се притече кораба, който е бил наблизо в морето.

 

Областният управител Константин Гребенаров прие днес екипажа на кораба, за да изкаже своята благодарност за проявения героизъм. На срещата присъстваха - капитанът Дуран Кенан, пом.-капитанът Инлер Али Гюнейт, главният механик Зорер Зафер и морякъг Аксой Ерсин. На 16-ти юни те спасиха тримата бедстващи край Маслен нос рибари от Приморско -  Стоян Атанасов, Красимир Гакин и Апостол Данов.

На срещата бяха й Сибел Еркан – генерален консул на Република Турция в Бургас, Красимир Стойчев – зам. кмет на община Бургас, Ваньо Иванов – шеф на "Гранична полиция" и Веселин Статев – изп. Директор на "Пристанище КРЗ Порт Бургас".

Константин Гребенаров връчи грамота и почетния знак на областния управител на капитана на турския кораб. "Искам чрез Вас да изкажа благодарността си към Вашата страна, че с действията си моряците помогнаха за спасяването на трима българи", обърна се той и към Сибел Еркан - генерален консул на Турция в Бургас.

Плакет от името на кмета на Община Бургас Димитър Николов бе връчен от Красимир Стойчев.

Капитанът на турския кораб разказа накратко за случилото се и допълни, че "това не е героизъм, а наше задължение". В края на срещата гостите от Турция също благодариха на своите домакини и пожелаха бързо възстановяване на рибарите от Приморско.