Трупът е открит при претърсване на района около Поморие. Снимка Архив Черноморие-БГ

Трупът е открит при претърсване на района около Поморие. Снимка Архив Черноморие-БГ

Намериха трупа на изчезналата преди 22 дни полякиня, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Бургас. Той е открит при поредно претърсване на гористи местности в района на Поморие, осъществено от служители на Районно управление - Поморие и служители от група "Издирване" към отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас. Целта е била да открият следи от изчезналата на 30-и юни 41-годишна полска туристка Александра Барбара Фуларае. Полякинята пристигнала на море заедно със семейството си. В последния ден на юни тя напуснала хотела, в който били отседнали и повече никой не я я видял.

Тялото е открито на 21-и юли сутринта в местността "Крутирия", разположена между хотелите "Блу Бей Палас" и "Галерия". Жената се е самообесила.

Трупът бил в напреднал стадий на разлагане, но описанието му и връхните дрехи отговаряли на данните за издирваната полска туристка. Извършен е оглед на местопроизшествието в присъствието на съдебен лекар, като по първоначални данни няма следи от насилствена смърт. Тялото е откарано за аутопсия в "Съдебна медицина" към УМБАЛ - Бургас

За случая е уведомена Бургаска окръжна прокуратура.