Най-добрият руски режисьор за 2010 с пиеса "На брега" С тази постановка на 7 септември ще бъде открито 12-то издание на международния театрален фестивал "На брега". Това е вторият спектакъл, който Погребничко поставя в Бургас. Преди няколко години той работеше по "Женитба" на Гогол. Сега в "Търси се драматическа актриса" играят почти същите актьори. Асистент на режисьора е съпругата му Лилия Мачулка, костюмите са изработени от Мария Диманова, а сценографията е на Вечеслав Парапанов.

"Специално намерихме роля на Мария Сапунджиева, която играе в "Женитба", защото желанието й да работи отново с Погребничко е голяма", каза директорът на "Адриана Будевска" Борислав Чакринов. Той не скри тъгата си от заглавията, включени в афиша на това издание на фестивала. Първоначалният замисъл е бил да бъдат представени четири премиери на народния театър "Иван Вазов", толкова и на бургаския театър, а останалите спектакли да бъдат допълнение към основната програма. В последния момент обаче е станало ясно, че народния театър няма да гостува и това е довело до промяната. Публиката трябваше да гледа "Вишнева градина", "Козата" и "Сирено дьо Бержерак". Сега обаче в афиша влизат освен "Търси се драматическа акриса", "Приятно страшно" постановка на Галин Стоев, "Съветска пиеса" на Погребничко, "Чехов за двама" на режисьора Татяна Чуленко, "Пиеро и Колумбия" на Едуард Гайдай и Анна Завгородная, "Балкански аристократи" на Бойко Богданов и "Търговци на презервативи".

Бюджетът на фестивала е силно орязан тази година и е в размер на 25 000 лева. 15 000 лева са осигурени от Министерството на културата, а от община Бургас едва 5 000 лева, другите са средства на театъра. "Бюджет за фестивала тази година не е гласуван. Надявам се това да е случайна грешка и че фестивалът не е от излишните", коментира Борислав Чакринов.