Недялко Йорданов събра спомените си за Константин Ташев във филм Той е работил заедно с композитора в продължение на 20 години в драматичен театър "Адриана Будевска". Поводът за филма е 75 години от рождението и 20 години от смъртта на Константин Ташев. Инициативен комитет подготвя тържествата, чиято кулминация е в началото на ноември с тържествения концерт.

"Докато работехме над филма преживях отново младостта си. Върнах се 40 години назад", разказа Недялко Йорданов. Филмът е 50 минутен и се състои от 23 серии, всяка от които разказва за отделен етап от живота и творчеството на композитора. В лентата е събран документален материал, звучат записи на гласа на Ташев, сцени от постановки, за които е писал музика и други. Три песни по текстове на Недялко Йорданов и музика на Константин Ташев са печелили първа награда на конкурса "Песни за Бургас, морето и неговите трудови хора" - "Момчето, което говори с морето" в изпълнение на Панайот Панайотов, "По дългия бряг" изпята от Тодор Колев и "Там някъде накрай Бургас" изпълнена от Стефка Берова и Йордан Марчинков. "По дългия бряг" е клипирана и видеото е включено във филма.

"Филмът не е траурен, в него има шега и настроение. Коцето Ташев беше лъчезарен човек и най-добрият ни театрален композитор", допълни Недялко Йорданов.

Филмът е заснет от телевизия "Скат" и ще бъде включен и в програмата на медията.