Несебър домакинства състезание за мотори и ATV Официалното откриване е на 26 септември от 09.30 часа на мотокрос трасето в село Порой. Това трасе е сред най-добрите мотополигони на България. То е изцяло пясъчно, а техническите му характеристики го поставят сред най-трудните места за каране.

 

Организаторите от "Несебър Мото са предвидили накрая да се проведе и смесено състезание.

Специално за шампионата известният полигон ще бъде трансформиран, така че да предложи на състезателите нужните условия за Ендуро. Към трасето са направени изкуствени препятствия, съчетани с естествените околни дерета.

В подготовката на мястото се е включил Тотю Чакъров - конструктор на трасетата на българската федерация по мотоциклетизъм.

Финалното състезание с което ще приключи петият кръг ще е за купа "Несебър Мото". То е смесено, в него ще се съревноват всички мотокросисти – мотори и ATV-та. Състезанието, което е извън шампионата на Ендуро, със сигурност ще зарадва феновете, които ще наблюдават битката между две и четири колела.

Надпреварата ще събере състезатели от елита на мотокроса. Желание за участие са заявили всички от челната десятка в класирането за "MX ATV".

Драмата в шампионата ще държи феновете под напрежение до последно, защото все още не може да се предвиди кой има най-голям шанс за купата.