KK_NESSEBAR1

KK_NESSEBAR1

"Несебър" отчита 80% изпълнение на плана републикански мащаб със завоюваните поредни шампионски титли.

"Представянето на мъжкия отбор мога да окачествя като стабилно. Голяма чест е да имаш участник на Олимпиадата, какъвто стана Спас Гюров. Малко не му достигна да завърши, но по-важното беше, че за пръв път в историята на родното колоездене български колоездач участва на най-престижния спортен форум с български велосипед от марката "Шокблейз" и с българска екипировка. Имахме представител и на световното първенство. Мартин Грашев беше дори на прага да финишира в челната 50-ица, но малко преди финала попадна изостана след масово падане“, отчете още Енчев. Самият той също присъства на световното в Маастрихт /Хол/ в качеството си на член на Управителния съвет на Българския колоездачен съюз и с таланта си на преводач на родната група. Интересен факт е, че и другите двама национали Георги Георгиев и Стефан Христов от турския клуб "Брисаспор" преди 4 години също бяха в "Несебър" и бранеха честта на клуба заедно с Грашев.
Относно международните изяви мениджърът похвали и Александър Алексиев за достойното му представяне на европейското първенство за младежи до 23 г.
Енчев е доволен от карането на колоездачите по време на традиционното им пролетно турне зад граница. Най-добрите класирания са регистрирани по шосетата на Чехия и Румъния. "В обиколката на България изпълнихме задачите, които си бяхме поставили. Нереално беше да мислим, че можем да дублираме индивидуалната и отборната си титли от 2011 г., тъй като настоящата обикалка беше много силна. С петото си място отборно реализирахме целта да сме в шестицата, а в индивидуален план работата свърши Валентин Стоенчев с третото място при младежите до 23 г.", посочи Енчев.
"Малко отстъпление отбелязахме този сезон при юношите старша възраст. Техният отбор беше от четирима, а трябваше да са шестима. Не се класираха, както искахме на държавните шампионати. Причина за това може би е и прекалената ангажираност на треньора Митко Господинов с мъжете. Пропуските при юношите обаче се компенсират от възхода при момчетата. В тази най-малка възрастова група участвахме на републиканските състезания с цели 3 отбора, а догодина имаме амбицията да ги направим четири", констатира мениджърът на "Несебър".