Несебърлия оглави Лайънс клубовете в страната

Новоизбраният управител Стефан Христов встъпи официално в длъжност на Националната конвенция на "Дистрикт 130" на Лайнс клубовете в България, наследявайки Пепка Русинова, излъчена от "Лайънс клуб" - "Сексагинта приста" в Русе.

 

Румяна Стефанова бе избрана за президент на "Лъйънс клуба" на мястото на изпълнявалия длъжността в периода 2009-2010 Емануил Кабадаиев.

Както на Стефан Христов, така и на Румяна Стефанов предстои структуриране на кабинетите за управление на лайънс дейностите за времето на мандатите им, които изтичат през юни 2011.

Официалното чартиране на несебърския клуб бе на 31 май 2002 година, но дейността по неговото формиране и учредяване започва още през 2000 година. На ритуала по чартирането присъства представителна група от град Малдорф-Валдкрайбург, Германия водена от основателя и първи президент на тамошния ЛК Ото Бухмайер.

Една от първите инициативи на "Лайънс клуб" Несебър бе за определяне на събитието, личността и бизнесмена на ХХ век, която имаше широк обществен резонанс не само в община Несебър. В традиция се превърнаха организираните и провеждани предколедни и пролетни благотворителни балове, за които пристигат членове на клубовете от цялата страна. Средствата от тях се използват по предназначение, най-вече за подпомагане на хора с проблемно зрение, намиращи се в неравностойно социално и финансово състояние. Членовете на клуба в Несебър регулярно се включват в прояви от аналогичен характер и на останалите клубове в страната.

В периода 2008-2009, по инициатива на клуба в Несебър на територията на общината бяха проведени серии от акции в помощ на хората от третата възраст, които имат проблеми със зрението. В рамките на програмата "Подари зрение" бяха осъществени процедури, включващи преглед и диагностика от очен лекар и получаване на очила,доставени от структури на ЛК в САЩ.

Предстои обявяването на новите инициативи на "Лайнс клуб" Несебър за периода 2010-2011.

Максим Момчилов