IMG_1483

IMG_1483

"Нестинарче" празнува 10 г. на сцена

бяха тържествено отбелязани от жителите на Община Царево. Под съпровода на духова музика, бяха поднесени цветя пред паметника на Георги Кондолов в града в памет на загиналите българи от Тракия и във войните за свобода и независимост на България. В шествието до паметника, освен общински съветници, представители на общинска админситрация и жители на Царево, се включиха и учениците от СОУ "Н.Й.Вапцаров". По случай празника кметът на община Царево инж. Георги Лапчев произнесе слово.

IMG_1254

Празникът продължи с тържествен фолклорен концерт по случай 10 години детска фолклорна формация "Нестинарче" в залата на народно читалище "Георги Кондолов - 1914". Специални гости на събитието бяха бившите участници във формацията Костадин Михайлов, Петко Янгьозов, Янислав Костов и Ирена Митрева. Събитието уважиха още Веска Янакиева и народният певец Лазар Налбантов, които са и съучредители на формацията, кметът на общината, общински съветници, жители и гости на Царево.

В препълнения салон на читалището всички 13 участници във формацията пяха песни от новия си албум, посветен на 10-годишнината от създаването на формацията. Това са Росица и Далия Цигуларови, Доника Петкова, Цветелина Мунчева, Николета Янева, Иляна Кирова, Георги Йовнов, Петър Манолов, Стефани Красимирова, Денислав Недялков, Божидар Киров, Божидара Попова и Явор Радостинов. В концерта се включиха изпълнителите Лазар Налбантов, Костадин Михайлов, Петко Янгьзов, Ирена Митрева, Янислав Костов и танцова школа "Иглика".

В края на концерта малките участници и техният ръководител Златка Ставрева получиха много подаръци, голяма торта, кошници с цветя и поздравителни адреси от председателя на Общински съвет в Царево Даниел Скулиев и от кмета на общината Георги Лапчев, както и поздравителни адреси от кмета на община Средец Иван Жабов, Тракийско дружесво град Бургас, музикалното училище "Филип Кутев" в Котел, училище "Н.Й.Вапцаров" в Царево и др. Всички участници през годините във формацията получиха почетни грамоти и медали от народно читалище "Георги Кондолов - 1914".