DSC_6669

DSC_6669

НФСБ иска оставки, заради казуса Черноморец

на председателя на ОбС Костантин Луков, на водача на групата на ГЕРБ в местния парламент Димитър Людиев, на съветника от ГЕРБ Стоян Евтимов на кмета на община Бургас Димитър Николов в качеството му на заместник-председател на ГЕРБ, заради казуса Черноморец. Според него, те са виновни за състоянието на двата стадиона - "Лазур" и "Черноморец".

От НФСБ са входирали докладна записка с искане спортен комплекс "Черноморец" да бъде възстановен отново, като публична общинска собственост, както и да бъдат отчуждени "Черноморец" и стадион "Лазур" за обществени нужди и да бъдат определени, като публична общинска собственост. От НФСБ предлагат на колегите си в местния парламент още да спрат и отменят процедурите за публична продажба на обособени части от спортен комплекс "Черноморец" и стадион "Лазур" и да бъдат сезирани данъчните и правните органи за неплатежоспособността на управляващите органи.DSC_0228DSC_6984

От партията са направили и подписка с искане за свикване на извънредна сесия заради случая със спортния комплекс. За да бъде свикана тя обаче, трябва да има подписите на 17 съветници. До този момент подписката е подкрепена от 16 членове на местния парламент.