Александра Костова и Николай Урумов защитиха проекта пред Комисията. Снимка Авторът

Александра Костова и Николай Урумов защитиха проекта пред Комисията. Снимка Авторът

Роденият в Бургас режисьор Николай Урумов разказва четири истории в новия си филмов проект "Жени извън употреба". Сюжетните линии проследяват живота на жените от различна гледна точка. Режисьорът и актрисата Александра Костова представиха проекта си на заседание на Комисията, която определя как да бъде разпределена субсидията от фонд "Култура" за подкрепа на новото българско кино. Сумата за тази година, заложена в бюджета на Община Бургас, е 245 000 лева. Един от проектите, бяха представени четири игрални филма и един сериал в първата сесия на фонд "Култура", ще получи по-голямата сума от средствата.

Севда Шишманова дебютира в киното с филм за атентата на летище Бургас

Николай Урумов е режисьор на "Петя на моята Петя". Филмът получи значителна финансова подкрепа от Община Бургас, а голяма част от снимачния процес се случи в морския град - Морската градина, плажа, СУ "Св. св. Кирил и Методий" и в него участваха значителен брой хора в масовите сцени.

Сценарият на "Жени извън употреба" акцентира върху четири жени, на различна възраст и с различни лични истории. Първата проследява историята на героинята Ира, на 25 години, която страда от 10 години от ендометриоза. Трудно се диагностицира това заболяване и то създава проблеми в живота на героинята - обтегнати отношения с приятеля й, изпадане в тежки кризи и т.н.

Втората история проследява живота на жена, която излиза в пенсия и не знае как да продължи живота си след това. Тя дори не забелязва мъжа, влюбен в нея.

Завръзката в третата история е при жена, която е загубила съпруга си и среща млад мъж, който я провокира.

Последната, четвърта история, пък е за жена влюбена в най-добрия си приятел. По време на един купон тя преспива с него и по-късно се оказва бременна. По време на бременността си обаче разбира, че е болна от рак и трябва да избере своя живот или този на бебето.

"Ще снимаме филма в Бургас, основно екстериорните снимки по модела на "Петя на моята Петя". Тук има много незаснети места", сподели пред членовете на Комисията Николай Урумов. Интериорните снимки ще бъдат реализирани в София.

Вече е ясно, че във филма ще участва Александра Костова, Албена Павлова, Юлиан Вергов (и тримата участват в "Петя на моята Петя" б.а.), Владимир Пенев и други. Ще бъде даден шанс и на млади актьори.

Планирано е снимките да започнат в Бургас на 15-ти септември и да продължат тук 2 седмици. В културен център "Морско казино" ще бъде "изграден" караоке клуб за част от снимките. А във филма ще звучи и музиката на P.I.F.