Нивото на езерото "Вая" пада с 5 см.

Заради покачване на нивото, в резултат на обилните валежи през миналата седмица, бе издигната дига. Това стабилизира положението.

 

С 5 см. на денонощие е започнало да спада нивото на водата в езерото. През почивните дни не се очакват нови валежи, което допълнително ще доведе до нормализиране на пътната мрежа покрай водоема.

Дежурни на "Гражданска защита" ще продължат да следят състоянието на района. При необходимост са осигурени още 1500 чувала с пясък, които могат веднага да подсилят изградената дига. Очакванията са до края на следващата седмица положението на околовръстния път Е-87 напълно да се нормализира и пътят за квартал "Горно Езерово" да бъде отворен за движение на автомобили.

Кметът Николов разпореди от понеделник да започне и почистването на всички найлонови и хартиени отпадъци натрупани около брега на езерото. За изпълнението на задачата ще бъде потърсено съдействието на инициативните роми, които отново по нареждане на кмета почистиха няколко бургаски квартала от найлоновите торбички и заловиха свободно скитащите из комплекс "Меден рудник" коне.

Поради лошото време и обилните валежи традиционното пролетно почистване тази година ще започне по-рано от предвиденото.