P9160053

P9160053

Новият кмет на Инедже с първа визита в Поморие

пристигна в морската община с кмета на Кайнарджа - Сердар Тюркер, заместник-председателя на Търговско-промишлената палата в Лозенград Серхат Гюней и заместник-областния управител на Бургас Юсеин Мехмед. По време на срещата в кабинета на поморийския кмет Иван Алексиев, те обсъдиха възможностите за реализиране на съвместни проекти между двата побратимени града.

"Благодаря ви, че сте мои гости. Връзката между Поморие и Инедже се основава на историята и това я прави много силна. Ние като кметове на тези два града трябва да продължим контактите, започнати от нашите предшественици", обърна се кметът Алексиев към гостите.

Те заявиха готовност за работа по общ проект, свързан с вековното дърво в Инедже, пред което през 2013 г., бе поставена плоча в памет на тракийските бежанци, заселили се в Поморие. "Готови сме да направим всичко необходимо, за да продължим нашето сближаване", каза кметът Вардар. Той предложи през новия програмен период,  двата града да работят и по други съвместни културни и инфраструктурни проекти.

След официалното посещение, гостите посетиха Музея на солта и разгледаха забележителностите на града.