Marinka21

Marinka21

Обещаха да довършат канализацията на Маринка

през следващите няколко години. Предстои да бъде финализиран третия етап от проекта. През годините канализацията е изграждана постепенно. За последния трети етап условието на ПУДООС, от където идва финансирането на проекта, е било Община Бургас да осигури средства за изграждането на пречиствателна станция . Към настоящия момент Община Бургас е изпълнила изискването на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и пречиствателната станция, на стойност 1,5 млн. лева е в напреднал етап на изграждане, остава държавата да изпълни своя ангажимент.

Кандидат-депутати от ГЕРБ обещаха съдействие за решаване на проблема на среща с местни жители. На притесненията на местните хора, че през населеното място минава международен път, което е предпоставка за редица пътни инциденти, причинени от висока скорост, кандидатът за депутат Иван Вълков отговори, че при следващ мандат ГЕРБ ще предложи да бъдат приети промени в Наказателния кодекс, които  да въведат по-строги мерки и по-ефективни наказания за шофьорите нарушители. Той сподели още, че европейската директива е успешно транспонирана в българското законодателство и към настоящия момент наказателна отговорност носят не само шофьори нарушители от страните членки на ЕС, но и от всички асоциирани държави.

В срещата участие взеха и кандидатите за депутати Румен Желев, Жечо Станков и Христо Колев. Жителите на селото изказаха своята радост, че в листата на партията за народни представители в лицето на Христо Колев те имат свой представител, тъй като Колев е местен човек.