OUV

OUV

Областна управа във Варна се включи в кампанията "Да изчистим България"

организаторите на кампанията и готовността на държавната структура в града да работи, мотивира и привлече доброволци за осъществяване на начинанието, съобщават от пресцентъра на Областна администрация. 

Лицата на кампанията за Варна, добре познатите волейболисти Борис Янков и Юли Василев връчиха на областния управител Данчо Симеонов официалния флаг, удостоверяващ присъединяването на Областна администрация Варна към инициативата. Той вече е поставен на подходящо място в сградата на администрацията. 

Съвместно с водолазното сдружение "Блексий дайвинг Одесос" администрацията възнамерява да организира почистване на морското дъно в непосредствена близост до потопения наскоро бивш правителствен самолет, който се използва като туристическа атракция. Освен това има намерение да се изгради подводен аквапарк, като част от възможностите за привличане на повече желаещи да се гмуркат под водата. По този начин и администрацията и водолазите искат да акцентират върху чистотата на морето и опазването на неговите обитатели.

Днес+